Türk şiirinin önemli ustalarından Haydar Ergülen, şiir yazımına dair teorik ve pratik bilgiler ve başarılı bir imge ve üslubun ortaya çıkarılabilmesi için temel yaklaşımları özetliyor.
Dersler
01 - Türk Şiirine Giriş, Şiir Türleri?
Tarihten bugüne Türk şiiri, Türk düşüncesi ile olan ilişkisi ve evrensel kabul edilebilecek temsilcileri. Gelenek nedir, Türk şiirindeki etkisi. Türk şiirinde hakim türler.
02 - Şairler Nasıl Düşünür?
Yunus Emre'den Orhan Veli'ye bugün hala okunan usta şairlerin ortak yönleri ve düşünme biçimleri.
03 - Neyin Şiir Olup Neyin Şiir Olmadığı Üzerine
Etkileyici veya süslü dizelerden oluşan bir metin şiir kabul edilebilir mi? İlham ne derece önemli?
04 - Şiirde Özgünlük
Öykünme veya taklit zararlı mıdır? Gelenekten ne derece beslenmeliyiz?
05 - Başarılı İmge ve Üslup - Örneklerle
İmge ve Üslup tanımları. Şiirin diğer temel birimleri nelerdir? Başarılı bir imge dünyası ve üslup nasıl ortaya çıkarılabilir? Türk şiirinden ilham alabileceğimiz temsilcileri kimlerdir? Önemli şiir hareketleri nelerdir?
06 - Şair Adayları için Tavsiyeler
Şair adayları için temel öneriler ve ödevler.
07 - Şiirin Şimdisi ve Geleceği Üzerine
Sosyal medya çağında şiir ve geleceği.
Yazar Hakkında
1956'da Eskişehir'de doğdu. ODTÜ'de Sosyoloji okudu, reklam yazarı olarak çalıştı. İlk şiir kitabı Karşılığını Bulamamış Sorular 1981'de yayımlandı. Şiir ve deneme yazıyor. 13 şiir, 12 düzyazı kitabı var. Türkiye'de çeşitli şiir ödüllerinin sahibi. Pek çok şiir yarışmasında jüri üyeliği yaptı. Arkadaşlarıyla 1983'te "Üç Çiçek", 1986'da "Şiir Atı" dergisini çıkardı.
Türkiye'de ve yurtdışında şiir festivallerine ve etkinliklerine katıldı. Uluslararası Eskişehir Şiir Festivali direktörü. Üniversitelerde yaratıcı yazı ve şiir dersleri veriyor. Gazete ve dergilerde şiir, edebiyat, kültür konularında düzenli olarak yazıyor. Fransa'da çift dilli olarak bir şiir kitabı yayımlandı. Pek çok şiiri uluslararası antolojiler ve dergilerde yer aldı. Evli, Nar'ın babası.