Son birkaç yıl içinde geniş bir okur kitlesine ulaşan şair, yazar ve felsefe öğretmeni Ali Lidar'dan şiir yazımına dair temel prensipler, okur kitlesini genişletmek isteyen şair adaylarına yönelik öneriler...
Dersler
01 - Türk Şiirine Giriş, Şiir Türleri?
Tarihten bugüne Türk şiiri, Türk düşüncesi ile olan ilişkisi ve evrensel kabul edilebilecek temsilcileri. Gelenek nedir, Türk şiirindeki etkisi. Türk şiirinde hakim türler.
02 - Şairler Nasıl Düşünür?
Yunus Emre'den Orhan Veli'ye bugün hala okunan usta şairlerin ortak yönleri ve düşünme biçimleri.
03 - Neyin Şiir Olup Neyin Şiir Olmadığı Üzerine
Etkileyici veya süslü dizelerden oluşan bir metin şiir kabul edilebilir mi? İlham ne derece önemli?
04 - Şiirde Özgünlük
Öykünme veya taklit zararlı mıdır? Gelenekten ne derece beslenmeliyiz?
05 - Başarılı İmge ve Üslup - Örneklerle
İmge ve Üslup tanımları. Şiirin diğer temel birimleri nelerdir? Başarılı bir imge dünyası ve üslup nasıl ortaya çıkarılabilir? Türk şiirinden ilham alabileceğimiz temsilcileri kimlerdir? Önemli şiir hareketleri nelerdir?
06 - Şair Adayları için Tavsiyeler
Şair adayları için temel öneriler ve ödevler.
07 - Şiirin Şimdisi ve Geleceği Üzerine
Sosyal medya çağında şiir ve geleceği.
Yazar Hakkında
1976 yılında Eskişehir'de dünyaya gelen Ali Lidar, sosyoloji bölümünden mezun olmuştur. Babası şeker fabrikasında çalışan Ali Lidar, ilk gençlik dönemlerini Kastamonu ve Kahramanmaraş'ta (Elbistan) kısa bir süre geçirmiş olsa da ömrünün büyük bir bölümü doğduğu yer olan Eskişehir'de geçmiştir.
20 yıldan fazla Eskişehir Anadolu Lisesi'nde felsefe öğretmenliği yapan Ali Lidar, çıkardığı kitaplarla ve şiirleri ile geniş bir kitle tarafından ilgiyle takip edilmektedir.